What's in a Bag - Try it, you'll like it!

What's in a Bag - Try it, you'll like it!

oktober 14, 2015

TRICK OR TREAT

"Halloween", "All Hallows Eve", "Hallowe'en, "All Saints Eve", is een Christelijk feest wat in veel landen gevierd wordt. Op 31 oktober, de dag voor allerheilligen wordt Halloween gevierd.


Halloween vind ik een mooi moment om jullie met een  What's in a Bag Trick or Treat actie te verwennen. Een actie in de sfeer van Halloween. Want Halloween, dat vind ik vermakelijk. Een spannende actie waar je iets voor moet doen, a Trick en waar uiteindelijk een echte Treat van komt. 
Ik ga een beetje magie sprenkelen op Instagram en ik ben benieuwd hoeveel van jullie gaan meedoen want velen van jullie hebben favorieten producten bij What's in a Bag die jullie graag zouden willen hebben. Dit is je kans om een van die geweldige producten te ontvangen van mij.




Spelregels:

* Deze actie loopt alleen via Instagram
* Volg @whatsinabag op Instagram
* Looptijd: 15 oktober t/m 31 oktober
* Producten met een waarde tot EURO 50,-
* 3 winnaars worden op 1 november 2015 bekend gemaakt
* Je mag meerdere favoriete producten delen, het favoriete product met de meeste hartjes wint



Wat moet je doen:

* kies je favoriete product van What's in a Bag- www.whatsinabag.nl 
* maak daar een foto van (iPad, tablet, smartphone of sla foto op)
* deel deze foto van je favoriete product via Instagram
* tag @whatsinabag en gebruik #trickortreatwhatsinabag (anders kan ik je niet zien)
* je mag er van alles bijzetten maar heel belangrijk dat je het betreffende product graag wilt ontvangen  via deze geweldigeTrick or Treat actie van What's in a Bag en dat je zoveel mogelijk hartjes wilt ontvangen.


Doel:


Jij mag (eventueel verkleed) langs de virtuele deuren van Instagram, zorg ervoor dat je zoveel mogelijk hartjes ontvangt voor het product wat je graag wilt hebben, sell your soul, doe gek, trommel je vrienden op, want diegene die de meeste hartjes ontvangt voor een favoriete product, die ontvangt dat product van mij! 


Let's play!






Een stukje geschiedenis:

In de Keltische agenda begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was ouderjaarsavondDe oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er tijd voor een vrije dag. 

Op het eiland Groot-Brittannië werd Halloween vooral door de Kelten gevierd. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Toen de Romeinen Groot-Brittannië binnenvielen, vermengden ze de Keltische traditie met hun eigen tradities, die eind oktober natuurlijk de viering van de oogst betroffen en ook het eren van de doden.
In de negende eeuw van de huidige tijdrekening steekt een Europees christelijk gebruik de zee over en vermengt zich met het halloweenfeest. Op Allerzielen-2 november - gingen in lompen gehulde christenen in de dorpen rond en bedelden om zielencake (brood met krenten). Voor elk brood beloofden ze een gebed te zeggen voor de dode verwanten van de schenker, om op die manier zijn bevrijding uit de tijdelijke straffen van het vagevuur te versnellen en zodoende zijn opname in de hemel te bespoedigen. Het "Trick or Treat" spelletje vindt wellicht daar zijn oorsprong.
In de Verenigde Staten maakt het feest vooral opgang in de tweede helft van de 19e eeuw, toen grote groepen Ierse en Schotse immigranten het land binnenkwamen. In de VS duikt dan de bekende jack-o'-lantern-pompoen op, die in de hele wereld wellicht het bekendste gezicht van Halloween is.



In Nederland en België wordt  steeds meer aandacht besteed aan Halloween, de pompoenen, Halloween Party's en Fright Night marathons in de bioscoop. Bij ons ligt de nadruk op bang maken, de magie van heksen en natuurlijk weer een mooi excuus om gek te doen.
Het Trick or Treat spelletje spreekt mij het meeste aan omdat het mij doet denken aan 11 november (wat overigens helemaal niks te maken heeft met Halloween) en omdat er iets in een tasje gaat (What's in a Bag). En ik ben ook wel een sucker voor enge films, A nightmare in Elmstreet deed het bij mij altijd erg goed. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten